1980-1989

1980-1989

1980
Cureaua din Kevlar inlocuieste transmisia prin lant. Cureaua este mai performanta având nevoie de mai puţine ajustari. In scurt timp toate modelele Harley-Davidson vor beneficia de transmisie pe curea.
Randy Goss castiga campionatul AMA Grand National la categoria dirt-track.
In onoarea motocicletei de curse Sturgis, Harley-Davidson a lansat modelul FXB Sturgis. Modelul avea transmisie pe curea si un motor de 80 cubic inch.
Este introdus modelul FXWG "Wide Glide."

1981
Pe 26 februarie trei membri ai conducerii Harley-Davidson si-au aratat interesul de a cumpăra Compania Harley-Davidson de la AMF. La jumatatea lui iunie compania este rascumparata de la AMF.
Scott Parker incepe sa concureze pentru echipa Harley-Davidson pe circuitul AMA dirt-track. Va deveni cel mai de succes dintre pilotii care au concurat pentru Harley-Davidson, acumuleaza 93 de victorii in cariera sa si castiga in 10 ani 9 campionate Grand National.

1982
Se aduc noi inovatii modelelor Harley-Davidson, FXR/FXRS Super Glide® II, primesc cutii de viteze cu cinci trepte, iar modelul Sportster primeşte un nou cadru sudat.
Pe primele trei locuri ale campionatului AMA Grand National se claseaza pilotii Harley-Davidson: Richy Graham, Jay Springsteen si Randy Goss. In 1983 campionatul este castigat de Goss.
Un nou sistem este aplicat in productie (MAN-Materials AS Needed). Sunt produse doar piesele care sunt comandate. Acest nou sistem scade dramatic costurile de productie si duce la "imbunatatirea calitatii."

1983
Harley-Davidson face o incercare unica, Compania sponsorizeaza formarea clubului moto H.O.G.® (Harley Owners Group®). In primii sase ani acesta strânge peste 90.000 de membri. In anul 2000 clubul avea peste 500.000 de membri.
Pilotul dirt-track Randy Goss castiga campionatul AMA "Grand National."

1984
Harley-Davidson introduce un nou motor 1340cc V2® Evolution® pe noile modele Softail® . Rezultat a sapte ani de incercari motorul Evolution® produce mai multa putere. In acest an debuteza si desingul Softail cu suspensia "spate ascunsa."

1986
Anul de debut al modelului Heritage Softail®.
Harley-Davidson Motor Company este listata la Bursa.
Familia Sportster primeste motorul Evolution V-twin.
Harley-Davidson cumpara Holiday Rambler Corporation, o companie producatoare de rulote motorizate "(motor homes)."

1987
Harley-Davidson este listata la bursa din New York.
Harley-Davidson incepe primul program Buy Back din "istoria companiei."

1988
Este introdus modelul Sportster 1200.
Harley-Davidson celebreaza optzeci si cinci de ani de la infiintarea companiei, la petrecerea organizata cu acest prilej participa peste 60.000 de oameni.
Muzeul pe roti Harley-Davidson expune in diferite orase motociclete vechi si vinde accesorii.
Scott Parker castiga primul din cele nouă campionate AMA Grand National din cariera sa. Dominatia sa este incredibila si neintalnita in toata "istoria dirt-track-ului."

ÎNAPOI LA PAGINA ANTERIOARĂ