1950-1959

1950-1959

1950
Larry Headrick castiga campionatul AMA Grand National concurand pe un Harley-Davidson.
Piloţii Harley-Davidson castiga 18 din cele 24 de campionate nationale si stabilesc sase "recorduri noi."

1952
Este introdus modelul K pentru a concura cu mult mai sportivele motociclete produse in Marea Britanie. Modelul K va evolua in cele din urma in "actualul Sportster."

1953
Harley-Davidson celebreaza a 50-a aniversare. Este conceputa o noua sigla reprezentand un “V”. Sigla este conceputa in cinstea motorului care a dus la evolutia companiei pana acum. Pe sigla aparea şi numele Harley-Davidson, numarul anilor de cand se infiintase compania “50” si cuvintele “produs in America”. O versiune medalion a acestei sigle este pozitionata pe aripa fata a modelelor din 1954.
Creatorul Indian Hendee Manufacturing renunta la productia de motociclete. Harley-Davidson devine sufletul motocicletelor americane pentru urmatorii 46 "de ani."

1954
Pilotul dirt-track Joe Leonard castiga campionatul AMA Grand National. In urmatorii opt ani campionatul AMA Grand National a fost castigat doar de "piloti Harley-Davidson."

1955
Incepe pentru Harley-Davidson o perioada de sapte ani consecutivi cu victorii la Daytona 200. Victoriile sunt impartite intre pilotii Harley-Davidson: Brad Andres, Johnny Gibson, Joe Leonard si Roger Reiman. Toti pilotau "modelul KR."

1956
Elvis Presley pozeaza pe coperta din mai a revistei “Enthysiast” pe "modelul KH."

1957
Este lansat un nou model - Sportster®. Prezentat cu un motor de 55 cubic inch, la un an de la debut este recunoscut ca fiind primul “superbike”. Odata cu acest model s-a născut o "legenda Harley-Davidson."

1958
Apare frana spate si suspensia spate hidraulica pe modelele Duo-Glide.
Racer Carroll Resweber castiga patru campionate AMA "Grand National."

ÎNAPOI LA PAGINA ANTERIOARĂ