1900-1909

1900-1909

1901
William S. Harley in varsta de 21 de ani face o schita a unui motor construit pentru a se potrivi "unei biciclete."

1903
William S. Harley si Arthur Davidson pun la dispozitia publicului prima motocicleta Harley Davidson de serie. Motocicleta a fost construita pentru curse. Fabrica unde au construit-o era o cabana din lemn avand dimensiunile de 3 x 5 m. Pe usa erau inscrise cuvintele “Harley-Davidson Motor Company”. Fratele lui Arthur, Walter, se va alatura celor doi mai tarziu.
Henry Meyer din Milwaukee, un fost coleg de scoala al lui William S. Harley si al lui Arthur Davidson, cumpara unul din primele modele, direct de la "fondatorii companiei."

1904
Primul dealer Harley-Davidson, C.H. Lang din Chicago Illinois, vinde una din primele trei "motociclete construite."

1905
Pe 4 iulie o motocicleta Harley-Davidson castiga cursa de 15 mile din Chicago cu timpul 19:02. In Milwaukee este angajat primul muncitor cu "norma intreaga."

1906
O noua fabrica, avand dimensiunea de 9x24 m este construita pe strada Chestnut numita mai tarziu Juneau Avenue. Numarul angajatilor creste la sase muncitori. De asemenea, este produs si primul catalog de motociclete, iar apelativul “Silent Gray Fellow” este folosit pentru prima oara.

1907
William A. Davidson, frate cu Arthur si Walter Davidson, renunta la slujba sa si se alatura Motor Company.
Harley-Davidson Motor Company este inregistrata pe 17 septembrie. Actiunile sunt impartite in mod egal intre cei patru fondatori. Numarul angajatilor creste, fiind mai mare decat dublul anului trecut. Fabrica isi dubleaza dimensiunile. Incepe in acelasi timp si recrutarea de noi concesionari, regiunea tinta fiind "New England."

1908
Walter Davidson obtine un punctaj perfect (1000 puncte) la “7th Annual Federation of American Motorcyclists Endurance and Reliability Contest”.
La trei zile dupa concurs, Walter stabileste un nou record parcurgand 188.234 mile cu un singur galon de benzina.
Prima motocicletă vanduta Politiei americane este livrata departamentului din Detroit.

1909
Compania “Harley-Davidson Motor Company” implineste sase ani de existenta. Cu aceasta ocazie introduce primul motor “V-twin”.
Motocicleta producea 7 cp. Imaginea motorului cu doi cilindri in “V” la 45 de grade va deveni rapid reprezentativa pentru Harley-Davidson. Pentru prima data se pot comanda accesorii pentru motocicletele H-D, produse chiar "de companie."

ÎNAPOI LA PAGINA ANTERIOARĂ